Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

Miss Belgium
2005

Tatiana Silva

Miss België 2005

Tatiana Silva werd geboren in Brussel op 5 februari 1985. Haar ouders waren afkomstig van de Kaapverdische eilanden. Tatiana Silva werd in september 2004 1ste eredame tijdens de verkiezing Miss Brussel maar in december 2004, werd Tatiana Silva verkozen tot Miss België 2005. Zij was de tweede Miss België met buitenlandse roots.

Voor de opnames van de videoclip voor haar nummer "I can't wait" trok Tatiana Silva naar Arteveldestad Gent.

Tatiana Silva - Buitenland

Tatiana Silva spreekt vloeiend Engels, Frans, Nederlands en Portugees, wat goed van pas kwam bij de vele internationale contacten die ze als Miss België 2005 had. Tatiana nam deel aan de verkiezing van Miss World 2005, Miss Europa 2005 en Miss Universe 2006. Zij reisde naar Thailand, Aruba, Egypte, China, Argentinië en Los Angeles. In Los Angelos was Tatiana Silva te gast bij Quincy Jones, waar ze samen aan tafel zat met Eddy Murphy. In Los Angeles ontmoette ook Christian Audigier, ontwerper van de hippe merken Smet en Ed Hardy.

Tatiana Silva - Werk na Miss België

Deze mooie Kaapverdische werkte na haar jaar als Miss België 2005 een tijd op het ministerie van Buitenlandse Ontwikkeling en begon daarna aan haar studie Politieke en sociale wetenschappen. Tatiana Silva werd tevens het uithangbord van Handicap International. Af en toe kan je haar ook nog terugvinden voor de lens van een fotograaf of op de catwalk. Ze werkt voornamelijk als presentatrice bij TV5Monde, M6 en RTBF waar ze het weer presenteert.  Sinds 2012 is ze ook deeltijds aan de slag als projectmedewerkster van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.

Wij wensen Tatiana Silva alle succes! 
Media: Tatiana Silva