Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

Simon & Odil

In 2012 schonk Miss België 2012 Laura Beyne 10.000 euro aan Simon & Odil. Mede dankzij de organisatie en de kandidaten van Miss België 2013.

Waarvoor staat Simon & Odil?

Simon & Odil heeft als missie de communicatieleemte bij langdurig zieke kinderen en hun omgeving op te vangen door op een ethisch verantwoorde manier innovatieve en interactieve middelen aan te wenden die bijdragen tot de levenskwaliteit.

Waarvoor wordt het geld gebruikt?

He organisetie heeft middelen nodig voor zowel projecten op korte termijn als op middenlange termijn. Op korte termijn organiseren we kookworkshops met groentekok Frank Fol in enkele gespecialiseerde ziekenhuizen in België, waar kinderen en ouders niet alleen samen zijn maar ook gerechten leren bereiden die in overeenstemming zijn met hun situatie.

Laura nam deel aan één van deze kookworkshops in het UZA in Edegem. Zo kon ze met haar eigen ogen zien hoe blij de kinderen waren met de leuke workshop die wat afwisseling bracht in hun leven in het ziekenhuis. 

Daarnaast bereidden ze ook de volledige decoratie van Simon & Odil ziekenhuiskamers voor. Ook organiseert de organisatie geregeld festiviteiten zoals de kleine musical 'Schots en scheef' di doorheen de Belgische ziekenhuizen toerde. 

Storten kan op: BE26 7380 3171 0029