Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

Hope for the Children

Cambodja: de school in Rong Vean

Op 1 juni 2013 kwam Miss België 2013, Noémie Happart, aan in een klein dorpje genaamd Rong Vean, op twee uur van het centrum van Siem Reap. Dit kleine dorpje heeft noch water noch elektriciteit. Noémie popelde om de bewoners te ontmoeten. Eerst ontmoette ze er de leerkrachten, daarna bezocht ze de oude lokalen van de school en bezocht ze ook het nieuwe gebouw dat dankzij onze schenking van 13.000 euro werd gebouwd. Het was er prachtig en Noémie was zo gelukkig dat ze aan dit project van Dokter Thierry Dalewyn heeft kunnen meewerken. 

Met behulp van enkele leerkrachten heeft Noémie de nieuwe uniformen uitgedeld aan de leerlingen. Zo zouden die uniformen hen de mogelijkheid bieden om naar school te gaan! Het is namelijk zo dat in Azië uniforms verplicht zijn. Sommige gezinnen hebben niet genoeg geld om het uniform van de kinderen betalen en daardoor moeten de kinderen stoppen met studeren. Het ontroerde Noémie toen ze de glimlachen op de gezichtjes van de kinderen zag. "Ik was trots op mezelf."

 

Het bezoek aan het dorp

Tijdens het bezoek aan het dorp, was Noémie geschokt door de armoede die ze zag. Ze had het er moeilijk mee om met de bewoners op de foto te gaan voor hun huis. Noémie kon maar niet beseffen dat de mensen al heel hun leven en ook voor de rest van hun leven in zulke omstandigheden verder moeten: in een houten huisje zonder water of elektriciteit. "Je moet het echt zien om het te geloven." Op zo'n moment kan je echt relativeren: "Waarom klagen wij in België als deze mensen alles zouden geven om hun kinderen te kunnen voeden, elke dag opnieuw?". De ontmoeting met de bewoners van het dorp hebben Noémie doen groeien en de ervaring heeft haar voor altijd veranderd. Mensen in moeilijkheden kunnen helpen was een echte droom voor haar. 

 

Adres: 

 

 

 

Bestelling : 

Aantal dozen van 6 pakketten Bedrag 240 euro btw inclusief

Gelieve het totaalbedrag over te schrijven op rekeningnummer: BE96 4734 0140 0105 met vermelding van “PELICANO + NAAM en NUMMER”

Wenst u een factuur ?