Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

Triatlon voor Autisme

Meter en peter van het project

In april 2011 hebben onze Miss België, Justine de Jonckheere en racepiloot Bert Longin hun schouders gezet als meter en peter onder het project van atleet Kurt Berckmans 'Triathlon voor Autisme'.

Op 7 augustus nam Kurt Berckmans deel aan de Triatlon in Regensburg. Hij heeft zijn sportprestatie gekoppeld aan een goed doel: VVA - Vlaamse Vereniging voor Autisme. Op die manier wil hij samen met Justine en Bert autisme meer bespreekbaar maken en daar dragen wij natuurlijk ook graag ons steentje aan bij. 

We deden een oproep aan iedereen om mee te helpen deze actie te steunen.

De 220 kandidaten zamelden geld in via een wedstrijd

Iedereen kon via een overschrijving van 5 euro volgende vraag beantwoorden:
In hoeveel tijd doet Kurt de triatlon uit? Iedereen mocht zo vaak spelen als hij wou. Iedereen kon zijn favoriete kandidate voor Miss België steunen. Voor de kandidaten waren er plaatsjes in de Nationale Preselectie te winnen. Uit de 10 meisjes die het meeste geld binnen gebracht hadden, koos de jury 5 meisjes om de Nationale Preselectie mee te doen. Dus ze kregen een extra kans naar de volgende ronde. De mensen die een kandidate steunden en ook meespeelden, waren er ook andere prijzen te winnen: verblijf in Zuid Afrika, diner bij La Hacienda te Vilvoorde voor 2 personen, etentje voor 2 in restaurant Kokoon te Leuven, Wellness voor 2 personen in KIK, champagneglazen van Louis Bouilot, fotoshoot door Stefaan Brodelet (fotograaf van oa de bobslee-meisjes), whiteboards van BIC ...

De sportiefste meisjes namen samen deel aan een triatlon in Knokke-Heist op 21 augustus, met de bedoeling dit initiatief meer in de media te brengen.

We toonden op een sportieve manier ons hart voor dit goede doel en verzamelden 10.000 euro!