Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

Take my Hand

Justine mocht in 2011 met trots een cheque van 1.500 euro geven aan de organisatie van Take My Hand in Siri Lanka.

Een klein aantal vrijwilligers uit Zuid-West-Vlaanderen, reiken reeds een viertal jaar de handjes van alle kinderen op een thee-plantage in het uiterste zuiden van Sri-Lanka.

Het project werd kort na de Tsunami die er lelijk had huisgehouden opgestart. In die periode stootten we op erbarmelijke situaties op de thee-plantage: de mensen die er werken zijn Tamils, een compleet achtergesteld volk, die vooral door de regering ferm worden uitgebuit. De mannen en vrouwen werken er hard voor een hongerloontje (€ 30/maand), ze zijn vaak ondervoed en hun leefomstandigheden zijn ronduit verschrikkelijk.

De kinderen vertoefden toen de ganse dag in hun krot, zonder eten, zonder treffelijke kleren, zonder vriendjes, zonder speelgoed maar vooral zonder onderwijs. 

TAKE MY HAND besloot om die kindjes uit hun zielige situatie te halen met als hoofdbedoeling hen een veel betere toekomst te bezorgen dan hun ouders, die ervan overtuigd zijn dat het leven dat ze leiden hun lot is.

TAKE MY HAND startte 4 schooltjes voor kinderen van  kleuter- en lagere schoolleeftijd, leidde jonge meisjes op tot juf, kocht eenvoudige meubeltjes en wat speelgoed, maakte heel veel didactisch materiaal en probeerde de kindjes naar de klasjes te krijgen.
Omdat velen ondervoed waren en allerhande ziektes hadden, voorzagen zij hen ook van voedsel en medicijnen. Ongelofelijk hoe snel ze de klasjes vol kregen, de juffen enthousiast en de kindjes en hun ouders heel dankbaar!
Ze doen het supergoed en willen steeds maar bijleren.

Heel regelmatig gaan de mensen van TAKE MY HAND er heen om op alle gebied (onderwijs, voeding, gezondheid….) controle uit te voeren, verbeteringen aan te brengen, bij te sturen…. Dit alles  volledig vrijwillig, gratis maar met veel plezier; zij gaan er om te geven maar krijgen van de mensen ginder oneindig veel terug: hun brede glimlach, hun tinkelende oogjes … zeggen zoveel.

Er zijn gelukkig familieleden, vrienden en allerhande mensen of organisaties die soms een heel klein, minder klein of zelfs groot bedrag schenken om dit project te kunnen laten doorgaan. Maar ze blijven natuurlijk centen nodig hebben om de lonen van de juffen, het eten, de medicijnen , schoolbenodigdheden en speelgoed , kledij… te kunnen blijven betalen.

Het is zo aandoenlijk om te zien hoe intens blij en oprecht dankbaar de kindjes, hun ouders  en het management van de plantage zijn met de voor ons kleine dingen die  we hen kunnen geven: een kleurrijke ballon opblazen bijvoorbeeld maakt hun dag goed!

We hopen uit de grond van ons hart dat we een  groot aantal kinderen uit hun troosteloze bestaan  kunnen  krijgen, dat ze leren op te komen voor zichzelf en  zelf leren werken aan een hoopvollere toekomst.   

We steunen het 'TAKE MY HAND'-team.
Door de verkoop van fotokadertjes van de finalisten Miss België 2011, willen we zoveel mogelijk geld verzamelen tegen de finale op 9 januari 2011. Deze opbrengst gaat integraal naar de schooltjes in Sri Lanka. De finalisten krijgen de kans om zichzelf in te zetten voor dit project! Wij wensen hen alvast veel succes en hopen op een mooi resultaat.