Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

SOS Kinderdorpen

Faces 4 Faces

Faces 4 Faces is een sociaal netwerk uit België, waar de leden jaarlijks 1 euro betalen en zo steunen ze kleine kinderen van over de hele wereld. 

Jaarlijks kiezen de leden een nieuwe Belgische organisatie waaraan ze hun geld geven. Zo ging in 2010 het grootste aandeel van de stemmen naar "Little Hearts", een weeshuis in Cambodja. 

Cambodja is een van de armste en meest wanhopige landen in de wereld. Little Hearts zorgt voor kleine kinderen in Cambodja die alleen gelaten worden. De organisatie geeft hen een thuis, een vrolijke jeugd en educatie die hen helpt om productief te worden in de Cambodiaanse samenleving. Enkel dankzij een volledige opleiding, hebben de kinderen een kans om te ontsnappen aan de corrupte, immorele en hebzuchtige levensstijl die ontzettend veel Cambodianen beïnvloedt. 

Cilou hielp ook

We organiseerden een namiddag met alle scholen van Antwerpen. Daar kwamen meer dan 3.000 kinderen samen om te luisteren naar verschillende bekende gezichten waaronder Miss België. Cilou doneerde 4.862 euro aan de organisatie om hen te steunen. 

Cilou ging ook zelf naar een school om de kinderen daar bewust te maken over het weeshuis in Cambodja. Daar legde ze ook uit hoe de kinderen en hun ouders lid konden worden van de organisatie Faces 4 Faces. 

Alle kandidaten voor Miss Belgium 2011 zijn toen ook lid geworden van de organisatie en ze hebben allemaal meegezocht naar nieuwe mensen die dit goede doel wilden steunen. 

In het najaar heeft Cilou samen met de kandidates die zich het meest hadden ingezet voor het goede doel, een cheque van 6.863 euro overhandigd.