Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

Zeynep Sever een maand na de aardbeving nog steeds in tranen

Op de dag van vandaag een maand geleden riep Zeynep Sever, Miss België 2009, om hulp op haar Instagram-account. 
Zeynep woont in Turkije en is getrouwd met voetballer Volkan Demirel in Turkije. 

"Het gaat hier heel slecht. Onze vrienden zijn uit het puin gehaald. Maar we hebben nog heel wat vrienden en kennissen onder het puin liggen", legt de voormalige Miss België uit in een video op Instagram. . "Hatay verkeert in een erbarmelijke toestand. De ziekenhuizen zijn al verwoest en er zijn niet genoeg ambulances. Er is niet genoeg hulp. Er moet zo snel mogelijk hulp komen, want alles is erg. Wat ik bedoel is: doe alsjeblieft iets. Doe alsjeblieft iets, de dingen zijn hier erg slecht."

Haar man Volkan Demirel doet hetzelfde en lanceert een emotionele oproep op zijn instagram. Ze hebben net de hel gezien.

Een maand na de aardbeving kan Zeynep nog steeds niet over de feiten praten. Ze durft geen interviews te doen omdat ze niet meer wil dat haar dochters zien hoe hun ouders lijden.
Het trauma is er nog steeds en ook de dochters hebben psychologische hulp nodig.
Zeynep was die dag met haar familie in de buurt, ze heeft de aardbeving meegemaakt en gelukkig heeft ze het met haar familie overleefd maar ze heeft veel vrienden, kennissen en voetballers van Volkan zijn voetbalteam die zijn omgekomen.

Ze kan niet praten, maar ze vertelt ons dat Turkije veel hulp nodig heeft!!!
Steun het Belgische consortium 12-12 en doneer! BE19 0000 0000 1212

Foto Daniël Dedave