Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

Historiek van Miss België, sedert 1919. 

De eer van oprichter komt toe aan Jean-Jacques Fortis die in 1919, vlak na de eerste Wereldoorlog, als jonge journalist en als promotiestunt voor de krant Le Soir, in Blankenberge een verkiezing van de Koningin van het strand hield. De winnares was een Britse, en dus sprak men haar aan met Miss. 
 
De verkiezing zorgde voor meerverkoop van de krant en Jean-Jacques Fortis kreeg de toelating om zijn project verder uit te bouwen. Na goed veertig jaar droeg hij de organisatie over aan een dochtermaatschappij van Martini. Via een klant van een pr-bureau  kwam mevrouw Muller in 1968 in contact met Jean-Jacques Fortis en werd ze co-presidente en verantwoordelijke van Miss België. In dat eerste stagejaar werkte ze nog als assistente van Jean-Jacques Fortis, om in 1969 haar eerste eigen Miss te verkiezen:  Maud Alin, de dochter van een restauranthouder uit Guillet. Maude was nog geen achttien, en kon dus niet genieten van de auto die ze won en ze kon evenmin deelnemen aan Miss World en Miss Universe. 
 
De zoektocht  naar een jonge vrouw die het ideaalbeeld van een hele natie moest verpersoonlijken.  De wedstrijd ontpopte zich tot een topevenement. Een jonge, aantrekkelijke vrouw, die het in alle opzichten waard is haar land te vertegenwoordigen. In binnenland, en buitenland. 
 
Op 20 juni 2005 ondertekende mevrouw Muller een overnamecontract en werd Darline Devos, dag op dag, op haar 41ste verjaardag, de nieuwe voorzitter van het organisatiecomité van Miss België.