Contacteer ons | Pers | Volg ons op:

Goede Doelen actie: Oogjes voor Odette

Odette is een lieve baby geboren op 22/08/2022, zusje van Romain.

Helaas is Odette die dag blind geboren en dat ze ze ook altijd zijn. Eén kans op enkele miljarden. Dat kregen Pauline en Jens, de ouders, te horen toen de behandelende artsen hen vertelden dat hun pasgeboren dochtertje aan anoftalmie én microftalmie lijdt.

Eén oog is volledig afwezig en aan het ander oog heet ze een micro-oogje. Een totaal andere afwijking. Door het ontbreken van het rechteroog is scheefgroei mogelijk. “We willen haar echter een symmetrisch en mooi gezicht schenken en daarvoor moet minstens één keer per maand een oogprothese geplaatst worden. Die zorgt er dan voor dat de groei zo normaal mogelijk verloopt.”

Alleen kost deze op maat gemaakte prothese geld, veel geld … En de ziekteverzekering betaalt slechts 2 prothesen terug, terwijl ze er 25 per jaar nodig heeft want er moet altijd een reserve in huis zijn.

Ondanks de harde situatie blijven Jens en Pauline, samen met Romain en Odette, vooruitkijken. “Een andere keuze hebben we niet. We zijn erg dankbaar dat Odette bij ons is, maar de lijn tussen geluk en verdriet is soms flinterdun. We gaan door, voor haar.”

Wij willen helpen! U toch ook? Dit voorjaar schonken wij reeds een cheque van €500 maar dit is pas het begin.
Wij hebben uw hulp ook nodig!
Steun Odette en neem deel aan de charity acties van uw kandidate Miss België 2024 of stort uw bijdrage op BE08 7350 3755 1213 met vermelding “Odette”!

Volg ook "Odettejes_manier" op Instagram!